Curs Level 2 ITU – Croatia

In saptamana 15-19 octombrie , Radu Costin Marga a participat alaturi de alti 17 antrenori din Europa la cursul de Antrenori Level 2 al ITU ( International Triathlon Union), in Croatia. De asemenea, alti doi antrenori romani au parcurs acest curs impreuna cu Radu. Alaturi de ei au fost si antrenori din Islanda, Finlanda, Grecia, Cipru, Serbia si Croatia.

Profesori le-au fost Sergio Santos, director tehnic al Federatiei de Triatlon a Braziliei. Sergio este un antrenor cu rezultate in zona inaltei performante cu peste 30 de ani de experienta. Emma Bruning din Marea Britanie si Milos Petelin din Slovenia au completat lista profesorilor care le-au oferit cursantilor un plus de cunostinte pe drumul lung al carierei de antrenor.

Activitatile cursului se desfasurau pe parcursul unei intregi zile, pana la 18:30 in fiecare seara. Sesiunile de inot incepeau diminetile, inainte de rasaritul soarelui, la ora 6:15, la o temperatura a apei de 17 grade. Daca afara era intuneric, sub apa vizibilitatea era perfecta ca intr-un acvariu, pesti de toate culorile si marimile inotand alaturi de ei.

Cursul a fost structurat in activitati practice la care tema era predarea de catre fiecare cursant a unei sesiuni de antrenament pentru diferite categorii. Partea teoretica era completata cu teme de grup si individuale in care trebuiau fixate detaliile teoretice.

Evaluarea finala a constat, in cazul echipei lui Radu (alaturi de un antrenor din Croatia si altul din Islanda), in crearea unui antrenament pe durata a 4 saptamani pentru o junioare de 16 ani.

Acest curs continua cu alte teme teoretice si practice ce urmeaza a fi finalizate pana la jumatatea lunii decembrie.

Succes Radu, in aplicarea in practica a cunostintelor acumulate!

Niciun comentariu la "Curs Level 2 ITU - Croatia"


    Ai ceva de spus?